Ronkonkoma Laser Printer Repair Specialists

12 Point Check List For Buying Toner

Not all compatible and remanufactured toner cartridges are re-created equal. It’s important to understand the methodology and warranty. Laser 1 developed its proprietary process in 2001, and continues to improve upon it each year. Before you buy compatible or remanufactured toner cartridges, be sure to ask your vendor the following questions. You’re going to find that quality is in the details.

Request in Writing

1. Catalogs, Brochures, or Product Sheets
2. Price List or Quote
3. Written Warranties/Guarantees
4. Customer References or Testimonials


Ask Your Vendor

5. How are your toner cartridges remanufactured (i.e., are they completely disassembled and cleaned or simply refilled)?

ANSWER: To assure that our cartridge meets or exceeds it’s original quality output, Laser 1compatible toner cartridges are completely disassembled, cleaned, and inspected, replacing worn parts, such as toner, drums, PCR, wiper blades, recovery blades, doctor blades, bushings, and other parts.

6. What percent of sold product are returned with defects and how do you track that percentage?

ANSWER: To guarantee reliability of your cartridge, Laser 1 monitors each cartridge returned for possible warranty in our computer and tracks the causes for all returns by our computerized Reject Reports. Laser 1’s field defect rate ranges from 0-2% , depending on the cartridge manufacturer. We outperform original manufacturers cartridges, because their published defect rates are noted at 1-3%.

7. How are your empty toner cartridges chosen to remanufacture?

ANSWER: All empty toners are meticulously analyzed, sorted and graded. Because of this critical step, only premium empty cartridges are used to ensure optimal quality.

8. What are your quality standards?

ANSWER: To assure you see no difference in appearance from your original cartridge printout, Laser 1 toners are tested using Standardized Test Methods Committee (STMC) programs and use original factory specifications as our benchmark for print out quality standards.

9. What procedures are implemented to guarantee quality?

ANSWER: Laser 1 toners are created using a two-step process to assure quality of our components and our finished product. First, vendor components and toner are qualified using American Society for Testing and Materials (ASTM) testing methods. Secondly, each and every cartridge is 100% post tested using industry standard print tests to assure print quality and cartridge performance.

10. Do your cartridges meet or exceed original factory specifications and how do you determine that?

ANSWER: Laser 1 compatible toner cartridges are configured with toner, drum and other parts to meet or exceed OEM specifications using industry specific ASTM testing methods.

11. Do you have customer references or testimonials?

ANSWER: Yes, our customers can’t stop talking about Laser 1. Note our testimonials throughout the website.

12. FREE SHIPPING!

ANSWER: Orders received via our secured website by 4:00pm are shipped Same Day, Monday through Friday via UPS Ground Same Day. You can expect delivery in 24 hours.

Call Today 1.800.549.2809

How Can We Help You?

Thank you! Your submission was successfully sent :-)×
Opps! Some went wrong... Your submission did not go through :-(×
UPS logo

We Specialize In Servicing:

Lexmark logo
HP logo
UPS logo

How Can We Help You?

Thank you! Your submission was successfully sent :-)×
Opps! Some went wrong... Your submission did not go through :-(×
Lexmark logo
HP logo

What our customers say…

  • “Laser1 Printer Service is Great! Our printers were down, we called Laser 1, they showed up quickly and fixed our laser printer ASAP! Thank you.
    Patrick T.

  • Thank you Laser 1! Quick, professional, knowledgeable. Awesome service!
    Jennifer S.

  • Best toner prices around. Quick delivery! Thank you.
    Michael T.

  • We’ve been with Laser 1 for 9 years. Unparalleled service!
    Carol S.

Ronkonkoma’s 1st Choice for Laser Printer Sales, Supplies & Service

Long Island Map

We proudly accept:

Credit cards

Call 1.800.549.2809

2017 Laser 1 Printer Service Ronkonkoma
All rights reserved.

Site designed and powered by:
TZDesignstudio.net